ea035e634f7c16eee1d4184fe9da88af.jpg

GATE OF SWEET NECTAR

Workshop on the psychological and spiritual transformative aspects of the traditional Zen liturgy

GATE OF SWEET NECTAR 
- TYÖPAJA PERINTEISESTÄ ZEN-MUISTOLITURGIASTA

Työpaja 1.7. 2019

THIS PAGE IS ONLY IN FINNISH. PLEASE CLICK HERE FOR ENGLISH TRANSLATION!

 

“Gate of Sweet Nectar -liturgia-työpajan vetää Frank De Waele Roshi, joka on edesmenneen japanilaisen zen-mestarin Taizan Maezumi Roshin perustaman White Plum -koulukunnan zen-opettaja. 

Paikka: Bodhidharma Ry:n Sampokeskus

Osoite: Vetehisenkuja 3, 00530 Helsinki

Järjestäjä: Peacemakers Finland ja Bodhidharma Ry 

Aikataulu: 1.7. 2019 klo 10:00 – 17:00

Opettaja: Frank De Waele Roshi

Työpajan kieli: Englanti
Tiedustelut: Mikko Ijäs peacemakersfinland@gmail.com

Frank De Waele Roshi vetää maanantaina 1.7. 2019 Helsingissä hyvin ainutlaatuisen työpajan perinteisen japanilaisen zen-perinteen mukaisen muistoseremonian psykologisista ja hengellisistä ulottuvuuksista. Gate of Sweet Nectar -liturgia on Frank Roshin opettajan, amerikkalaisen zen-pioneerin Bernie Glassman Roshin kääntämä ja muokkaama liturgia alkuperäisestä japaninkielisestä Kanromon-liturgiasta. 

Liturgian taustalla on intialaisen pāli-kaanonin (Tripitaka) kummituskirjoitukset, jotka ovat Kiinassa ja erityisesti Japanissa muotoutuneet liturgiaksi, jossa muistetaan kuolleita ja kadonneita omaisia. 

Liturgiaan pohjautuva seremonia suoritetaan sōtō-perinteessä joka ilta, mutta tämän saman liturgian eri muodot ovat käytössä myös muissa buddhalaisissa suuntauksissa. Kanromon on tärkeä osa japanilaista Obon-festivaalia, jolloin edesmenneet omaiset kutsutaan käymään kylässä. 

Kanromon-liturgiaan sisältyy 1600-luvulla lisättyjä elementtejä japanilaisesta shingon-buddhalaisuudesta, jonka vuoksi liturgiassa käsitellään samankaltaisia teemoja, jotka toistuvat esimerkiksi Tiibetin buddhalaisuudessa. 

Bernie Glassman Roshi laajensi Gate of Sweet Nectar -liturgian koskemaan edesmenneiden sukulaisten lisäksi myös yhteiskunnan hylkäämiä yksilöitä, sekä kaikkia niitä ominaisuuksia meissä itsessämme, joita emme tunnista osaksi itseämme. Gate of Sweet Nectar -liturgiaan kuuluu nykyisessä muodossaan vaikutteita myös mm. hindulaisuudesta ja juutalaisuudesta. 

Bernie Glassman Roshi ulotti liturgian koskemaan myös koko maailmaa, koko elämän laajaa kiertokulkua, joka on yhteenkietoutunut ja keskinäisriippuvainen hyvin hienovaraisella tavalla. Japanilaisessa shingon-buddhalaisuudessa tämä seremonia järjestetään joka ilta ja aina ulkona. 

Gate of Sweet Nectar-työpaja järjestetään Bodhidharma Ry:n Sampo-keskuksessa (Vetehisenkuja 3, 00530 Helsinki). 

Työpajan hinta 20€

Linkkejä: 

1. Liturgia-teksti Zen Peacemakersin kotisivuilla

2. Videotaltiointi Gate of Sweet Nectar - seremoniasta Zen Center of Los Angelesissa

3. Dokumenttielokuva Gate of Sweet Nectar -liturgiasta. 

4. Bernie Glassman Roshin podcast-taltiointi liturgiasta.

Gate of Sweet Nectar -työpajan vetää Frank De Waele Roshi, joka on edesmenneen japanilaisen zen-mestarin Taizan Maezumi Roshin perustaman White Plum -koulukunnan zen-opettaja. Hän on ranskalaisen Catherine Genno Pagès Roshin ja yhdysvaltalaisen Bernie Glassman Roshin dharmaperillinen. Frank Roshi asuu perheineen Gentissä, Belgiassa, jossa ja toimii perustamansa Zen Sangha -yhteisön zen-opettajana.

Frank De Waele Roshi on vieraillut opettamassa Helsingissä vuodesta 2017 alkaen. 

Lisää työpajan opettajasta! 

EMAIL

Thanks for submitting!