Uutiskirje 19.5. 2022

 

Tämän kuukauden jäsenkirjeemme sisältää ajankohtaista tietoa toukokuun zazenkaista Mustavuoren luonnonsuojelualueella Helsingissä ja kevätkauden online-meditaatioista. Kirjeessä tietoa myös kansainvälisen Zen Peacemakers-yhteisön Ukrainan avustustoiminnasta Puolassa. Kirjeessä myös myynti-ilmoituksen Meditaatiotyynyistä, Maija Kaunismaan hyväntekeväisyyskamppanjan Unisefin hyväksi sekä tietoa vuoden 2022 Katuretriitistä.

Olethan yhteydessä jos on mitä tahansa kysyttävää!

Terveisin,

Mikko Rakushin & Maija Myōshō

IMG_4734.jpeg
9A13211B-04D4-4216-B0C0-EB4F1DEB846E 2.jpg

ZAZENKAI LUONNOSSA

Peacemakers Finland järjestää zazenkain Mustavuoren luonnonsuojelualueella lauantaina 28.5. klo 11:00–17:00.

Zazenkai tarkoittaa sananmukaisesti kokoontumista meditaatioon. Päivän aikana on mahdollisuus luonnossa kävelyyn, meditointiin, yhteiseen seremoniaan ja eväiden nauttimiseen. Toivomme, että jokainen pukeutuu sään mukaisesti, tuo mukaansa itselleen sopivan istuma-alustan, tyynyn tai retkituolin ja omat eväät sekä roskapussin roskien keräämistä varten.

Kokoonnumme Niinisaarenpolun parkkipaikalla. Bussit 96 ja 560 kulkevat Vuosaaren metroasemalta muutaman sadan metrin päähän.

 

Tapaamispaikan osoite on Niinisaarentien alikulkukäytävä, 00960 Helsinki, Finland

 

Mikäli sinun tarvitsee saada tavaroita säilöön ennen tapaamistamme, otathan yhteyttä! 

Ilmoittaudu mukaan: https://hive.zenpeacemakers.org/events/85599

 

ONLINE-MEDITAATIOT

Aamumeditaatiot aina maanantaina klo 8:00–8:40.

Liity tapaamiseen osoitteessa: https://helsinki.zoom.us/j/65491406934

 

Ensikertalaiset voivat halutessaan saada opastuksen ennen tapaamista klo 7:45. Ilmoittaudu opastukseen sähköpostitse peacemakersfinland@gmail.com

 

Osallistujat voivat tutustua meditaatioharjoitusohjeisiimme osoitteesta http://bit.ly/meditaatio-ohjeita

 

Mahdolliset poikkeukset aikatauluista löytyvät kotisivuiltamme: https://www.peacemakersfinland.org/meditaatio

Vapaaehtoinen lahjoitus meditaation järjestäjille:

1) MobilePay Mikko Ijäs 0509122944

2) Tilisiirto FI7139390014206536

3) PayPal www.Paypal.me/PeacemakersFinland

Kansainvälinen Zen Peacemakers International järjestää arkipäivisin kaikille avoimia online-meditaatioita klo 18:00-18:40. Tervetuloa mukaan! https://hive.zenpeacemakers.org/networks/events/32778

Zen Peacemakers International järjestää myös verkkokeskusteluita ja koulutuksia. Tulevat tapaamiset näet tästä linkistä: https://hive.zenpeacemakers.org/events

 

Belgialainen zen-opettaja Frank De Waele-roshi pitää online-meditaatioita useita kertoja viikossa. Roshi Frank on vetänyt useita Suomessa järjestettyjä Peacemakers-retriittejä ja kaikki ovat myös tervetulleita hänen meditaatioihinsa. http://bit.ly/Zen-Sangha-Online-meditaatiot

IMG_1211.jpg
Peace Protest

Zen Peacemakersin toiminta Puolassa ukrainalaisten hyväksi

Puolalaiset zen-rauhantekijä-ystävämme Małgosia Braunek "Be" -säätiössä toimivat aktiivisesti Ukrainan kriisin keskellä sekä Puolassa että Ukrainassa. 

Järjestön jäsenet kuljettavat lääkintätarvikkeita Ukrainaan ja tukevat ukrainalaisia pakolaisia ​​Varsovassa.

Säätiö keskittyy sairaalatarvikkeiden toimittamiseen kahteen ukrainalaiseen sairaalaan, sotasairaalaan Tšernivtsiin ja sotaveteraanisairaalaan Kiovaan, pitäen jatkuvaa ja suoraa yhteyttä näihin sairaaloihin Ukrainan asevoimien vapaaehtoisten kautta.

Säätiö on tähän mennessä onnistunut lähettämään viikottaiset lääkintätarvikekuljetukset Ukrainaan ulkomaisten yksittäisten lahjoittajien avustuksella. Säätiön suurimmat haasteet ovat olleet lääkkeiden ja laitteiden sekä varojen puute ja se, että Puolalla on valmiiksi pulaa näistä kipeästi kaivatuista resursseista.

Säätiö auttaa myös pakolaisia, jotka saapuvat Puolaan usein ilman kunnollisia matkatavaroita ja Puolan viranomaiset pitävät pakolaisten avustamista lain vastaisena toimintana.

Voit auttaa zen-rauhantekijöiden humanitaarista työtä Puolassa ja Ukrainassa tekemällä lahjoituksen säätiölle PayPalin kautta. 

Taltiointi Zen Peacemakersin tapaamisesta Puolan zen-rauhantekijöiden kanssa: https://www.youtube.com/watch?v=0wweIlybvmI

Voit lahjoittaa Paypalin kautta tähän tarkoitukseen käyttämällä osoitetta biuro@fundacjabadz.pl

 

Järjestön kotisivut: https://wwwbadz.pageart.dev/en/wesprzyj-ukraine/

Taltiointi Zen Peacemakersin tapaamisesta Puolan zen-rauhantekijöiden kanssa: https://www.youtube.com/watch?v=0wweIlybvmI

MEDITAATIOTYYNYJÄ MYYNNISSÄ

Käsintehtyjä Peacemakers Finlandin zafu-meditaatiotyynyjä on taas saatavilla tilauksesta! Tyynyt ovat käsin valmistettu perinteisellä japanilaisella mallilla ja täytteenä on suomalainen tattariakana Äänekoskelta. Tyynyt maksavat 50€ kappale ja halutessasi niihin voidaan nimikoida haluamasi nimikirjaimet. Tilaukset osoitteesta: peacemakersfinland@gmail.com

uploaded-file_edited.jpg
uploaded-file 2.jpg

Hanki Maija Kaunismaan "The Pine House Songs" -levy ja tue Unisefin toimintaa Ukrainassa

Peacemakers Finlandin perustajajäsen Maija Myōshō Ijäs myy vuonna 2020 julkaistua soololevyään The Pine House Songs tukeakseen Unisefin toimintaa Ukrainassa. Levy maksaa 20€ (sis. postikulut Suomessa) ja tuotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan Unisefin hyväksi. 

Tilaukset osoitteesta: maijakaunismaa@me.com

Peacemakers Finlandin toinen

KATURETRIITTI 

Helsinki 7.9. – 10.9.2022

 

HUOM: RETRIITTI ON TÄYNNÄ, MUTTA VOIT EDELLEEN ILMOITTAUTUA JONOTUSPAIKALLE

Peacemakers Finland järjestää toisen Katuretriitin Helsingissä syyskuussa 2022. Ensimmäinen Katuretriitti keräsi osallistujia kaikkiaan viidestä eri maasta viettämään neljä päivää Helsingin kaduilla ilman rahaa, puhelinta tai majapaikkaa syyskuussa 2017. Retriitti herätti paljon keskustelua ja toimi sysäyksenä Peacemakers Finlandin perustamiseen. Uuden Katuretriitin järjestäminen on ollut pitkään työlistallamme ja nyt se toteutuu. Retriitin vetää, samoin kuin edelliselläkin kerralla, belgialainen zen-opettaja Frank De Waele-roshi. Ilmoittautuminen on käynnissä ja retriitille on enää pari paikkaa jäljellä. Ilmoittauduthan siis pian!

 

Lisätietoa retriitin sivuilta: https://www.peacemakersfinland.org/katuretriitti

IMG_3687.jpg
663F1932-AF3B-4551-8D70-CDC979F82206.jpg

VERIRYHMÄ 🩸

Peacemakers Finlandin VeriRyhmän seuraava luovustuskerta on Helsingin Sanomatalossa touko-kesäkuun taitteessa. Ilmoita, jos tahdot mukaan, niin sovitaan sopiva aika.

Kuka tahansa voi käydä myös luovuttamassa itsenäisesti ja pyytää, että luovutus merkitään Peacemakers Finlandin omaan VeriRyhmään.

 

Testaa sovitko luovuttajaksi: http://bit.ly/sovinko_luovuttajaksi

PEACEMAKERS FINLANDIN TOIMINNAN ESITTELY ZEN PEACEMAKERSIN KANSAINVÄLISESSÄ VERKKOTAPAAMISESSA

Peacemakers Finlandin perustajajäsenet Maija Myōsho Ijäs ja Mikko Rakushin Ijäs kertoivat syyskuussa työstään taiteilijoina ja ammattinsa yhteyksistä toiminnassaan Zen Peacemakersin jäseninä.

Voit katsoa taltioinnin tästä: https://youtu.be/3rktJj5i27s

uploaded-file.png